Reviews

Hier lees je ervaringen van Mind Your Body leden:

Ik was op zoek naar: welke oefeningen zijn goed voor mijn lijf en hoe doe ik ze dan? Deskundig en vaardig leidt Rita me door de oefeningen heen die juist goed doen aan mijn rug, nek en schouders. Ze doet alles mee en geeft duidelijke aanwijzingen.

Ik vind het fijn dat ik de oefeningen online kan doen, in eigen tijd en op eigen tempo. Van te voren had ik niet verwacht dat ik zoveel hulp zou kunnen krijgen, zo fijn. Bij belemmeringen vindt Rita altijd een oplossing. Als je het dan eens zó probeert!

Iedereen zou deze fijne en deskundige begeleiding moeten kunnen ervaren.

Odiel Kranendonk

Oisterwijk

Ik zocht naar een fijne manier van bewegen, in verbinding met mijn Mind & Body 🙂 Ik had niet echt een probleem, het “afzien” in een sportschool past niet bij mij,

Yoga is echt een moment voor mezelf, waarin ik weer even helemaal intune op mijn lichaam en geest. Mijn lijf blijft er soepel bij en geblokkeerde energie gaat weer stromen

Ik heb jaren geleden een proefles gedaan en werd daar blij van. Ben vooral blijven hangen door de fijne en warme persoonlijkheid Rita en haar fijne manier van lesgeven met aandacht en diepgang. Yoga is meer dan alleen maar bewegen en dat weet zij altijd op een mooie en ongedwongen manier over te brengen.

Er is voldoende lesaanbod, voor ieder wat wils met verschillende typen lessen. Rita is een super ervaren, liefdevolle, warme en bevlogen docent die aandacht heeft voor iedereen en inspeelt op persoonlijke behoeften. Met humor en wijsheid geeft zij op ongedwongen manier les. Yoga is meer dan alleen bewegen en door de diepgang van de lessen kom je dichter bij jezelf, beter in contact met je Body en Mind en ontwikkel/behoud je een soepel en sterk lijf.

Dorinda Hoogerwaard

Harderwijk

De aanleiding om te beginnen met de Yoga lessen bij Mind Your Body waren mijn stijve spieren. Door de wekelijks zaallessen bij te wonen (Yin & Vinyasa Yoga), voel ik me beter thuis in mijn lichaam. Omarm ik dat ik alles mag voelen en kan ik hier ook beter op anticiperen.
Ik koos voor Mind Your Body vanwege de persoonlijke touch. Elke les dezelfde instructeur en ook de mogelijkheid voor online lessen sprak mij aan.

Wat ik niet had verwacht was dat ik toch heel goed kon meekomen met de rest. Ik was eerst wel zenuwachtig daarover. Maar hier heb ik sindsdien geen enkel moment meer over getwijfeld. De prettige sfeer in de groep voelt elke week weer als een warm welkom. En ik probeer continu te beteren, toen ik 1 jaar geleden begon had ik nooit verwacht een handstand te kunnen doen 😉

Rita biedt fijne persoonlijke begeleiding en een relaxte sfeer in de lessen. Werken in groepsverband schept een band onderling en het is super leuk om ook elkaars verbeteringen te zien. Meegaan met de seizoenen en altijd inspelen op wat de studenten op dat moment voelen. De lessen zijn voor mij heel waardevol en daarnaast heeft Rita voor mij een speciaal plekje gekregen. Een onwijs inspirerende lieve vrouw. Mijn matje voelt nu als thuiskomen:)

Amber van Beek

Harderwijk

Ik heb na de gratis kickstart 5 daagse Mind Your Body tv ontdekt en een jaarabonnement afgesloten. Rita legt zo duidelijk en fijn uit zodat het net lijkt alsof je live bij haar in de studio staat.

De oefeningen doen mijn zeurende rug en pijnlijke gewrichten heel erg goed. Vooral de kortere lessen vind ik als beginner erg fijn. Lekker op mn pc kijken en meedoen wanneer het het mij uitkomt. Ik ben niet zo goed in de verplichting aangaan in een sportschool. Ik begin vol goede moed en laat het dan al gauw afweten door die tijdsverplichtingen en omdat ik de lessen niet goed doorkwam door pijn.

Dit is voor mij daarom de oplossing. Had niet gedacht dat ik yoga zo leuk zou vinden. De tijd vliegt voorbij als je bezig bent en Rita is gewoon een fijn mens die haar enorme kennis super overbrengt. 5 sterren meer dan waard ⭐⭐⭐⭐⭐

Roos

Druten

Voordat ik  je bij Mind Your Body kwam was ik nogal emotioneel door overlijden partner in 2015 waar ik 14 maanden aan het ziekbed heb gestaan.

Daarnaast had ik al jaren last van lage rugpijn. Ik heb mijn rust weer gevonden en samen met mijn partner en jouw oefeningen de scoliose, die ik bleek te hebben onder controle gekregen.

In eerste instantie omdat mijn nieuwe partner die ook haar partner plotseling was verloren door een aanrijding in 2015, voor jou had gekozen. En omdat ik behoefte had aan geestelijke rust.

De rust die jij over brengt, komt helemaal binnen. En daarnaast sta ik op zonder pijn in mijn rug.

Je benadert het lichaam en de geest op een manier die controle en rust geeft. Iets waar in deze tijd veel mensen aan voorbij gaan.

Ik weet dat veel mannen niets op hebben met Yoga en de innerlijke  rust die dat met zich mee kan brengen.  Maar ik kan jouw benadering alleen maar aanbevelen. Niks zweverigs. De manier waarop je iets over brengt is perfect te volgen. In een goed tempo met de juiste aanwijzingen.

  Ger en Frederique

  Geleen

  Het volgen van jouw lessen is iedere keer weer een feestje. Goede uitleg en alternatieven als iets niet lukt.
  Ik verbaas me erover dat ik dan toch meer kan dan dat ik dacht😊.
  Overigens vandaag weer prima een les kunnen volgen via de app. Ik gebruik Android.

  Marie-Christine Cornel

  Zevenbergen

  Na jaren yoga te hebben beoefend werd ik geconfronteerd met reuma en rugklachten. Wat ik het meest waardevol vind is de rust die de lessen brengen, beheersbare oefeningen die oprecht tot pijnvrij resultaat leiden. 

  Via YouTube heb ik Rita gevonden. Haar prettige stem, uitleg en kalmte maakten dat ik haar lessen verder wilde gaan volgen. Ik was aangenaam verrast dat het mij zoveel plezier deed en had niet verwacht dat het me zoveel goede resultaten zou brengen.

  Ik raad Mind Your Body TV aan omdat het echt helpt! Ik ervaar een aangename combi van yoga, fysio en chineng qigong.

  Wilma van Unen

  Ingen

  Ik vind de online-yoga een enorm goede uitvinding. Met mijn onregelmatige werktijden zijn er altijd wel een of meerdere momenten in de week dat ik het in kan passen. En wat maakt zo’n moment dan een enorm verschil: de spanning is weer uit mijn lijf, ik voel me heerlijk ontspannen en energiek!  De yoga bij Rita is ontzettend goed, je krijgt hele goede uitleg, gecombineerd met helpende psychologische inzichten die lichaam en geest weer lekker in balans brengen. Ik pik een lesje afhankelijk van waar mijn lijf om vraagt en waar ik op dat moment zin in heb. En het is leuk dat er dan zoveel te kiezen is. Mijn forse nekklachten waren zo’n 6 jaar terug de aanleiding om aan yoga te gaan doen en wat ben ik blij dat ik toen bij Rita’s ‘Mind your body’ terechtkwam! Mijn houding en soepelheid zijn enorm verbeterd en ook voel ik steeds beter aan wat mijn lichaam op welk moment nodig heeft. Heel veel dingen die ik geleerd heb, zet ik ook tussentijds op pauzemomentjes in. Gun het jouzelf ook! Moeilijk is het niet met deze goede en professionele uitleg. Een matje, een tablet en gaan 😊

  Liesbeth van der Horst

  http://www.inallerustcoaching.nl/

  Voor mij is Mind Your Body al vele jaren als dat paar warme sokken om koude voeten.  Bewegen helpt! Hoe moe ik me ook voel en hoezeer m’n lichaam of geest ook in de weerstand zit; een les van één van de kanjers van het MYB-team geeft altijd dat er weer beweging komt in daar waar ik op dat moment vast zit.
  En dat in de sfeer van heerlijk warme sokken om koude voeten: veilig, behaaglijk; hartelijk; liefdevol. Dat wens ik iedereen toe!

  Aafke Bos

  Ik heb inmiddels al wat yoga docenten zien komen en gaan, maar jouw lessen vind ik niet alleen prettig, maar ook erg duidelijk en leerzaam. Het aanbod in haar bibliotheek is groot en biedt naar mijn idee voor ieder wat wils en voor elk niveau iets passends. Ik woon in Uden Noord-Brabant, dus het is niet te doen om de lessen in Harderwijk te volgen. Daarom ben ik erg blij met deze mogelijkheid.

  Voordat ik aan de Challenge voor de fitte rug begon had ik last van mijn onderrug en m.n. daar waar mijn bovenrugwervel op mijn onderrugwervel draait. Ik was door de videolessen van Rita al weer een heel eind op weg om deze klacht te boven te komen, maar de De Week van de Fitte Rug heeft mij het laatste zetje gegeven om van de klacht af te komen.

  Het zijn vooral de subtiele bewegingen die mij het meeste opleveren. Om een voorbeeld te geven de les over de zgn. wielen in je lijf om je lichaam in een goede houding te leren zetten. Je leert in deze korte les de juiste spiertjes te spannen of juist los te laten om zo een goede doorstroming te bevorderen. Dit helpt mij nu ook in de andere yoga-oefeningen.

  Ik ben inmiddels ruim 2 jaar lid bij Mind Your Body en via een vriendin lid geworden door de Kick Start 5 Daagse (KS5D) te gaan doen. Toen werd ik pas écht enthousiast. Zoals Rita de houdingen goed uitlegt en duidelijk voordoet. Ik doe bv de KS5D nog geregeld en kan de oefeningen inmiddels goed van buiten, maar toch hoor ik Rita dan weer iets zeggen wat ík nog niet eerder had opgemerkt en waar ik op dat moment mijn voordeel mee kan doen.

  Het enthousiasme en de professionele wijze waarmee Rita de video’s in elkaar zet is buitengewoon. Er zit een goede opbouw in en is dus voor alle niveau’s geschikt. Haar achtergrond als Sportinstructeur en Medisch Fitness Specialist heeft een grote meerwaarde voor haar rol als Yoga Docente.

  Alles bij elkaar genomen zou ik aan iedereen die overweegt om Yoga te gaan beoefenen Rita willen aanbevelen. Daarbij opgeteld de voordelen van een Video-BieB waaruit je altijd een les naar je eigen wens of naargelang je tijd hebt kunt kiezen. Je hoeft er de deur niet vooruit, want je doet de lessen gewoon in de omgeving waar je je op dat moment bevind; thuis of op vakantie of lekker buiten, zelfs op een zakenreis in je hotelkamer kun je Rita’s lessen volgen. Wat ik persoonlijk ook fijn vind is haar prettige stem.

  Dus ja, ik wil hierbij MIND YOUR BODY AANBEVELEN!!!

  Jeannette Matthesius

  Uden

  Twee maal per week volg ik diverse lessen bij MYB. Dit zijn voor mij kostbare uurtjes. Het onder zeer deskundige uitleg leren gebruiken van de div. spiergroepen maakt dat ik een beter houding heb ontwikkelt waardoor ik minder last heb van lage rugpijn die veroorzaakt wordt door een hernia. Maar dat is slechts een gedeelte van het verhaal:

  Tijdens de lessen is er zo een fijne sfeer dat ik mij daarbij helemaal vertrouwd voel. Ik ondervind er betrokkenheid, gezelligheid in een ontspannen sfeer van waaruit ik kon en kan “groeien”. De lessen zijn zeer gevarieerd en geen moment saai. Je werkt met je eigen lijf en de mogelijk- en onmogelijkheden daarvan én verkent je eigen grenzen daarbij. Ik kan mij dus mijn leven nu niet voorstellen zonder MYB . Een dikke pluim voor Rita en het hele team is hier zeker op zijn plaats.

  Teuni van Dijk

  Harderwijk

  yoga-rug-challenge-mybtv

  Yoga Challenge

  Mind Your Body TV - Week van de FITTE RUG. Start 21 november 2022.

  Geef je hier op om mee te kunnen doen.

  You have Successfully Subscribed!

  Schrijf je hier in voor de Kickstart 5-Daagse

  Door je aan te melden ga je akkoord met mijn Privacy Verklaring. En dat ik je regelmatig waardevolle e-mail toestuur. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens.

  Na inschrijven vertel ik je in een video hoe het verder gaat met deze Yoga Challenge.Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

  You have Successfully Subscribed!

  Webinar-YogaCoaching-Reg_1080

  Gratis webinar:meer energie, minder ongemak

  14 december 19:30-20:30

  Door je aan te melden ga je akkoord met mijn Privacy Verklaring. En dat ik je regelmatig waardevolle e-mail toestuur. Ik ga vanzelfsprekend zorgvuldig om met je gegevens.

  You have Successfully Subscribed!

  Pin It on Pinterest